Wielenwerkgroep

De Groote Wielen: rust en natuur vlak bij Leeuwarden

Op steenworp afstand van Leeuwarden vindt u natuurgebied Groote Wielen. Het maakt deel uit van de Noordoostelijke Natte As van Fryslân, een samenhangend systeem van natte natuurgebieden dat zich uitstrekt van Leeuwarden tot het Lauwersmeer.
Bijzondere flora en fauna voelen zich thuis in de Groote Wielen. Het prachtige, kwetsbare gebied staat bloot staat aan verschillende gevaren zoals licht- en geluidsoverlast, intensieve landbouw en bouwplannen in de omgeving en milieuvervuiling.

De Wielenwerkgroep zet zich in voor het behoud van dit bijzondere natuurschoon. Op deze site informeren wij u over de Groote Wielen en nabijgelegen natuurgebieden, over het werk van de Wielenwerkgroep en over wat u voor dit bijzondere gebied kunt betekenen.

De Wielenwerkgroep

De Wielenwerkgroep is in 1978 begonnen als actiegroep en fungeert nog steeds als 'stem' en 'waakhond' van de Groote Wielen. De werkgroep bestaat uit natuurliefhebbers die zich aangespoord voelen samen met eigenaar/beheerder It Fryske Gea het bijzondere natuurgebied te beschermen en te behouden.
Maar we doen meer: door middel van educatie en voorlichting willen we het (natuur)bewustzijn van omwonenden vergroten. Dat doen we door middel van een nieuwsbrief voor onze donateurs, het organiseren van excursies, het uitbrengen van rapporten en andere activiteiten. Regelmatig doen we onderzoek naar de natuurwaarden van het gebied. Daardoor weten we nu veel meer over de planten en dieren die er voorkomen.
De Wielenwerkgroep is aangesloten bij de Friese Milieufederatie.

foto: Dick Goslingafoto: Dick Goslinga


Bijgewerkt op 10-nov-12
Copyright foto's: Dick Goslinga